Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.12.2017 10:55 - ДРУГО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ПО ВЪПРОСИТЕ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА FACEBOOK ЗА НЕЙНИЯ КАТАСТРОФАЛЕН ЕФЕКТ ВЪРХУ ПСИХОЛОГИЯТА И ОБЩЕСТВОТО
Автор: zahariada Категория: Хоби   
Прочетен: 3699 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  ДРУГО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ ПО ВЪПРОСИТЕ НА УПРАВИТЕЛНИЯ СЪВЕТ НА FACEBOOK ЗА НЕЙНИЯ КАТАСТРОФАЛЕН ЕФЕКТ ВЪРХУ ПСИХОЛОГИЯТА И ОБЩЕСТВОТО 11 декември 2017 г. image
    http://www.wakingtimes.com/2017/12/11/another-facebook-executive-issues-warning-disastrous-effect-psychology-society/

Вик Бисоп , Тайните на събуждането на персонала

"Мисля, че сме създали инструменти, които разкъсват социалната структура на начина, по който обществото работи." ~ Chamath Palihapitiya

В неотдавнашен разговор със Станфордското висше училище по бизнес, бившият вицепрезидент на потребителския растеж за Facebook  Чамът Палихапития направи някои доста изумителни коментари за влиянието, което Facebook и социалните медии оказват върху човешката култура. 

 

Той признава, че се чувства "огромна вина" за участието си във Facebook, като се позовава на факта, че технологията е толкова широко използвана, че всъщност засяга как човешките същества си взаимодействат един с друг, възобновяват цялата ни културна история на общуване.

На въпроса какво прави "духовно търсене" в момента,  Палихапития отговори:

"Чувствам се огромна вина ... Мисля, че в задните дълбоки, дълбоки вдлъбнатини на нашите умове, някак си знаем, че нещо лошо може да се случи ...

 

Това буквално е момент, когато мисля, че сме създали инструменти, които разкъсват социалната структура на начина, по който обществото работи. Това наистина е мястото, където сме.

 

Това е моментът, в който хората трябва да се откъснат от някои от тези инструменти и от нещата, на които разчитате.

 

Краткосрочните, предизвикани от допамин обратна връзка, които сме създали, унищожават начина, по който обществото работи ...

 

Няма граждански дискурс, никакво сътрудничество, дезинформация, mistruth. И това не е американски проблем ... това е глобален проблем. 

 

Той ерозира основите на начина, по който хората се държат помежду си и между тях. "~ Chamath Palihapitiya

Гледайте повече от това интервю в следния видеоклип:

 

 

Тези коментари идват съвсем малко след коментарите, направени от един от оригиналните основатели на Facebook, Шон Паркър, чиито забележки са доста обезпокоителни, посочвайки коварната природа на тези инструменти, за да се използват слабостите в човешката психология. 

 

 

 

"Когато Facebook ставаше, имах тези хора, които щяха да дойдат при мен и те щяха да кажат:" Не съм в социалните медии ". И бих казал: "Добре. Знаеш ли, ще бъдеш. И тогава те ще кажат: "Не, не, не. Оценявам реалните си взаимодействия. Оценявам момента. Оценявам присъствието си. Оценявам интимността. И бих казал ... "В крайна сметка ще ви стигнем."

 

"Не знам дали наистина разбирам последствията от това, което казвам, защото от  непредвидените последствия от дадена мрежа, когато тя достигне милиард до 2 милиарда души, и буквално променя отношенията ви с обществото, други  ... Вероятно пречи на производителността по странен начин. Бог само знае какво прави на мозъка на нашите деца . "

 

"Процесът на мислене, който влезе в изграждането на тези приложения, Facebook беше първата от тях ... беше всичко:  " Как да консумираме колкото се може повече от вашето време и съзнание, колкото е възможно? "

 

- И това  означава, че трябва да ви дадем малко хит от допамина всеки от време на време , защото някой харесваше или коментира снимка или пост или нещо подобно. И това ще ви помогне да придадете повече съдържание и това ще ви донесе ... повече харесвания и коментари. "

 

Това е цикъл за обратна връзка за социално валидиране  ... точно това нещо, което един хакер като мен ще измисли, защото  използваш уязвимост в човешката психология. "

 

"Изобретателите, създателите - това съм аз, това е Марк [Зукърберг], това е Кевин Систром на Инстаграм,  всички тези хора - това съзнателно разбра. И ние го направихме така или иначе . "~ Шон Паркър

Последни мисли

Човешката раса навлиза в перфектната буря за бедствие в отношенията ни с технологиите, тъй като напредъкът в роботиката, изкуствената интелигентност и големите данни се сближават, за да ни представят невероятни предизвикателства.

Palihapitiya и Parker на Facebook говорят за легитимните притеснения за тези инструменти за човешката психика и за това как те засягат нашата психология. Комбинирайте това с роботизирани сексуални играчки, роботи убийци и AI, и наистина трябва да се чудя какво предстои . 

 

за автора

Vic Епископ  е писател персонал за  WakingTimes.com  и  OffgridOutpost.com  Съвети за оцеляване  блог. Той е наблюдател на хора, животни, природа и обича да размишлява върху връзката и връзката между всички тях. Вярващ, който винаги се стреми да  стане самодостатъчен  и освободен от матрицата, моля, проследявайте го на  Facebook .

Тази статия ( Друг Facebook изпълнителен въпроси предупреждение за нейното пагубно въздействие върху психология и общество ) първоначално е бил създаден и публикуван от  Waking Times  и се публикува тук под  Creative Commons  лиценз с позоваване на  Vic Bishop  и  WakingTimes.com . Тя може да бъде преразпределена свободно с подходящо приписване, авторско био и това изявление за авторското право. Моля, свържете се с WakingTimes@gmail.com за повече информация. 




Гласувай:
4



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39739617
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031