Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.07.2012 22:40 - Седем части разлики между България и Мексико
Автор: evgeniatodorova Категория: Политика   
Прочетен: 1611 Коментари: 0 Гласове:
2



Възможно ли е и по какви признаци могат да си приличат две държави отстоящи една от друга на десетки хияди километра, като нашата мила родина и далечно Мексико.

1.В Мексико си имат ракия с червейче,текила, ние си имаме ракия с акциз,и все по-рядко поради кризата гарнирана със салата.

2.Ние си имаме фиск, финансова дисциплина, на която развита Европа ,по думите на премиера,трябва да подръжава, мариачите си имат  контрабнадни канали , които изнасят човешки ресурс,стоки и най-вече дрога.

3. През първото десетилетие на 21- век и в България и в Мексико жертви на сивата икономика и контрабандата,стават  журналисти,общественици,интелектуалци,местни лидери, обикновени граждани.Слава богу,първенец е Мексико в пъти по-вече жертви,иначе българите като население ще са затрити от картата.

4.Зимният туризъм в Мескико се свързва  луксозния Пуерто Ваярта, тук с презастроено-недостроеният Пампорово, а лятото Каверненските рок фестове,съвсем не успяват да се конкурират с „Акапулко“ станал известен благдарение на холивудските звезди от 40-те години.

5. Нарастанлото търсене на нефт през Втората световна война и отказа на Мексико от комунистически експерименти води до икономически растеж на страната до края на 70-те години на миналия век, някой историци наричат този период  Мексиканското чудо. Псевдодемокрацията, 22 годишните неуспешни реформи и геноцида на икономиката започнали в края на миналия век та до наши дни, не е ясно как историците ще нарекат, но народа нарича Българска чудовищност.

6.Мексико е президентска република, а стопанството и влиза в клуба на трилионерите.България е парламентарна република управлявана  чрез триединството на една личност, а стопанството ни не само, че не влиза нищо,а не остане и нищо за изнасяне,разрушаване и разграбване.

7. Златна Добруджа  е житницата на България, над която все още виси опасността от унищожение посредством проучванията и добива на шистов газ, но царевицата стига до нас ,когато в далечното минало, откривателите на Колумб достигат бреговете на  Мексико.

И така прилики и разлики можем да обособяваме до безкрай, но не това е идеята.

Провокацията на съжденията ми идва от  следното обстоятелство.Как България, която е с много добра финасова дисциплина, с фиск, с ниски данъци, с престъпност в пъти по-малка от Мексико, изпълнява чинно и послушно всяка препоръка /сиреч дипломатичния израз за наражедане и заповед/   на ЕС и МВФ, има прекрасна природа, е усвоила едва 20 % от еврофондовете, и напоследък все по-вече се засилва тенденцията за отлив на чужди инвеститори?!Тук една малка скоба, ако изобщо може да се каже, че има такива у нас.

И в същото време наследниците на маите, сапотеките, ацтеките и пр, за последните пет години са привлекли над  106 милиарда долара чужди инвестиции, като само за 2012 г.компанията „Кока-Кола“ ще инвестира над 1 милиард долара , но не в очакване  да възпроизведе нов тренд  с който световно консумираната напитка да измести солта и лимона от текилата.

- Ти да видиш /култов израз от нашумял български сериал/ ,в крайна сметка излиза , че черен PR няма, и предсказанието на маите за края на света, от великите финансови и икономически експерти е тълкувано не като права с начало и край,  а като затворена линия , т.е. след края идва ново начало и откъде другаде да се започне ,ако не от първо източника, а именно от Мексико, където са наследниците на предсказателите за края на света.

И за да не бъда заподозряна в опит за международен конфликт България и Мексико имат една прилика която освен, че е положителна е и доста съществена.Жените и в двете държави са красиви, темпераменти  и  свободословни.




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evgeniatodorova
Категория: Политика
Прочетен: 174720
Постинги: 19
Коментари: 83
Гласове: 180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930