Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.08.2015 17:19 - БУРЯТА В МОРЕТО, ОБРАЗУВА ПРИЛИВНА ВЪЛНА В АБВ-то
Автор: evgeniatodorova Категория: Политика   
Прочетен: 2095 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

Природните стихии, винаги са давали добра захранка на политическия ПР. Както на управялаващите, така и на опозицията.

Като на тепсия, им бе поднесен и жълто-оранжевия код за вятър, градушки, дъжд и гръмотевици, точно един месец преди старта на кампанията за местна власт и два месеца преди изборите за кметове и общински съветници.


Миналото лято, едно от най-пострадалите места на черноморието, беше Приморско.

Не можахме да разберем, какви превантивни мерки бяха взети, за да не се случи това от отново, но пък разбрахме, че настоящият управник на града, е сърдит на националните медии, зашото не били на негова страна, а на страната на истината.

Ти да видиш. Кмет от ГЕРБ, се оплаква от обективноста на националните медии.


Е, този сезон, бурята отмина, преживяхме я с няколко дъждовни дни, благодатни за бизнеса, и не толкова добри за туристите, няма поражения за стотици хиляди левове, няма мрънкащи от медиите кметове, но пък се задават избори.

Сувалките, договорките, стратегиите, изобщо партийното стройтелство е в апогея си.

Строят ли строят, едни разгъват скелета, а други вадят политически скелети от гардеробите. Бърка се бетона, едни наливат основи други укпреват, а трети реновират и реанимират стари сгради. Изобщо, в края на туристическия сезон, партийният билдинг, е на макс.


Интересно пренареждане, ще има тук в ПРИморско, където е ПРИятно, с ПРИятели.

Едни такива стари бойни другари, днес бяха засечени на градския площад.

image

Бившият кмет Димитър Димитров, беше домакин на президента / и той бивш/ Георги Първанов.
image

На първо четене нищо странно, един стар морски капитан се срещнал с друг стар морски капитан и на двата руля им върти само на ляво.

Да, да, ама почти, защото стария морски вълк Димитров на предходните избори е бил основният опонент на кандидата от ГЕРБ, който в момента е кмет. На бившия кмет Димитров не са му достигнали няколко гласа, за да изравни общинските тронове с тези на ГЕРБ. Имал е повече за четири стола, но по-малко за пет. Кметската битка е била жестока и се решава на втори тур не в негова полза.

През 2014 година, пирата Първанов, влиза в парламента с нова лява партия която става част от управялаващата в момента коалиция.

И тук става интересното. Симбиозата между основния опонент на ГЕРБ на местно ниво и коалиционият партньор на национално ниво, до какво ще доведе?!

Вариантите не са безкрайно много.

Най-страшният за жителите на Приморско е ако има договорка, да спечели кандидата на ГЕРБ, за сметка на разпределението на общинските места. Местният парламент е овладян, послушен и с примка на шията.

Защо е страшен. Приморско е селище, чийто основен поминък е туризма, но тук сезона вече е само 30 дни и ги няма словаците, чехите и поляците, поне не в числеността за която си спомня местното население. Ама то как да ги има. Полската туристическа борса е през октомври, на кмета не му е до борси, той има по-важен приоритет, да си купи нови четири години управление.

Какво друго разказват приморчани. Помнят и тъгуват за времето когато Д. Димитров е управлявал градчето, то се е разраствало. Детската кухня, ясла и градина са били безплатни. На всяко новородено общината е давала по 2 000 лева еднократна помощ. Сезонът е бил 60 до 70 дни. Сигурно и той има трески за дялане, със сигурност и той е облизвал пръсти след като е бъркал в кацата с меда, но не е смучел и пиел кръвчицата на хората до последна капка.

Дори и да спечели изборите Д. Димитров, времето на социалната справедливост, когато местните данъци и такси , са се връщали при местното население са безвъзвратно отминали.

Реално хората нямат избор и алтернатива. Какво значение има дали ламята е двуглава или триглава, като е едно цяло?! Пак ще се правят избори, и ще се вземат решения, кое е по-малкото зло, а това не е избор, това е.................................. липса на отговорност у всеки гласоподавател.
image

 




Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: evgeniatodorova
Категория: Политика
Прочетен: 174730
Постинги: 19
Коментари: 83
Гласове: 180
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930