Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.10.2018 18:25 - Кръстопътят и политическата съдба на България
Автор: grigorov1992 Категория: Политика   
Прочетен: 514 Коментари: 1 Гласове:
1

Последна промяна: 12.11.2018 18:49

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

България е в упадък днес.

 

Престъпността и държавността се сляха в една неразличима бленда. Министерството на вътрешните работи е неспособно да противодейства на корупцията по високите етажи и броят на неразкритите престъпления расте от ден на ден.

 

Най-качествените ни специалисти напуснаха страната и се вляха в трудовия пазар на Запад. У нас остана само зле образованият пролетариат, който не разбира добре своите класови интереси и няма будно политическо съзнание.

 

В отсъствието на качествено лидерство дори протестите срещу правителството изглеждат безсмислени.

 

Покварата на младежта и приватизацията на държавния сектор, започнала през 90-те години, постигнаха целите си докрай. Не, това не е плутокрация по западен модел, защото в плутократичните САЩ дори най-едрите риби не могат да избягат от дългата ръка на правосъдието.

 

Говориме за олигархия, която слива най-лошите елементи на плутокрацията с практиките на класическата мафия. Това, което се получава в резултат, е юридическа безнаказаност, шокиращо икономическо неравенство и безразличие от страна на управляващите към волята на народа.

 

И защо да не бъдат безразлични? Същият този народ доказа, че е готов да търпи до безкрай експлоатицията и престъпността. Българският народ не спи. Той е в състояние на будна кома.

 

Със самото начало на прехода се сформираха три основни движения в съвременната българска политика: проруското, проамериканското и независимото движение за правата на българските турци.

 

Проруското движение бе бързо изолирано и изтласкано встрани. Русия в крайна сметка изпадна в такава дълбока криза през 90-те години при управлението на Елцин, че не можеше да контролира вътрешните политически процеси в страната, камо ли тези в бившите съветски републики. Най-накрая русофилите в България бяха окончателно дискредитирани от някои политици, които безсрамно облякоха одеждите на русофилското движение и му навлякоха неизличим позор.

 

Проамериканското движение от друга страна процъфтя с невиждана скорост и сила. Инфилтрирайки всички етажи на властта чрез масонските ложи, тези протежета на Запада се захванаха лично с приватизацията на държавния сектор и с покровителството на западните си господари забогатяха неимоверно за безпрецедентно кратък период от време. БСП, СДС, ГЕРБ и други влиятелни партии на прехода са представители на това движение. Може да се очудите, че и бившите комунисти са в тази група, но истината е, че те отлично се адаптираха към тенденциите на прехода. “Адаптираха”, ли казах? По-точно е да се каже, че зад червената им маскировка те станаха най-олигархичната партия в България. Именно те доведоха Симеон Сакскуборготски на власт, сключвайки безчестна сделка с него - възвръщане на имотите му в замяна за прокарване на политиките на БСП от името на злощастния престолонаследник.

 

Без съмнение днес България принадлежи на масоните и на проамериканското лоби. Всеки, който се опълчи на тяхната политика, бива бързо компрометиран и изолиран встрани.

 

Българските мюсюлмани, потискани в годините на тоталирания режим, винаги са били значително по-будни от местното българско население. Те извоюваха правата си в новите условия на “демокрация” и спечелиха значими позиции в съвременната българска политика. Били са обвинявани, че прокарват държавната политика на Турция у нас, но за мен те просто отстояват позициите си в едно общество, което все още е твърде незряло и нетолерантно. Те са обречени винаги да останат чужденци в България, защото в българското национално самосъзнание за да си българин, първо трябва да си православен.

 

Позициите на проамериканското лоби изглеждат стабилни, докато Европейският съюз се държи на крака. Само че Съюзът през последните няколко години вече показва признаците на слабост. Процесът на разпад вече е започнал с отделянето на Великобритания. Нестабилността на еврото и недоволството на страните с различен стандарт на живот показват, че този политически проект на световните банкери постепенно губи сила. Съвсем вероятно изглежда влиянието на американците у нас скоро да бъде разклатено. Русия под крепкото лидерство на Владимир Путин само чака възможност да инфилтрира структурите на властта и да задвижи своя грандомански проект - създаването на Евразийски съюз.

 

Ако България се обвърже отново с Русия, предвиждам, че българските мюсюлмани отново ще усетят натиск върху себе си. В православната славянска империя на Путин има малко място за исляма.

 

Най-лошият възможен сценарий е Русия да финансира терористична партия с революционни цели и възгледи, натоварена с мисията да узурпира властта и да свали законното правителство. Познавайки съветските традиции, които още са живи в Кремъл, това не изглежда твърде невероятно.

 

По-силно от всякога сега се чувства кръстопътят, който винаги е бил тегобата на България - по средата между Изтока и Запада, между Европа и Ориента.

 

Повече отвсякога сега е нужен лидер дипломат, който да лавира умело между интригите на Запада и Русия, човек, който чрез справедливост да помирява етническите и религиозни различия в страната и да предотврати гражданска война.

 

Има ли такъв лидер сред нас днес? Търсенето му продължава неуморно.

 

Нито една партийна идеология у нас днес не може да отговори на предизвикателствата на утрешния ден и се страхувам промените да не заварят страната неподготвена.

 

Останахме на пост и молитва. Понеже съм мюсюлманин, аз не се оплаквам от последните две, но съзнавам, че решението на проблема ще изисква и някаква организация.

 

Стоейки на кръстопът, накъде да поемем?

 

 

 

Мартин Григоров

 

 

13.10.2018 г.

 

София




Гласувай:
1




1. barin - Здравейте, grigorov1992. Бълг...
05.04.2019 22:07
Здравейте, grigorov1992. България е разположена на важно място и тук се преплитат от дълги години интересите на много държави. На няколко пъти сме имали право на избор, но сме грешили. Сега сме в Европейския съюз и мисля, че не е грешка. Остава надеждата, че ще се оправим и ще тръгнем стремително нагоре. Мястото на България е възлово и предвидливо избрано и отстоявано от нашите владетели
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: grigorov1992
Категория: Политика
Прочетен: 8217
Постинги: 7
Коментари: 19
Гласове: 3
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031